POTŘEBUJETE:
- 4 vejce
- 180 g cukru krupice
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- 250 g polohrubé mouky
- ¼ prášku do pečiva
- Na krém:
- 1 máslo
- 120 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 650 ml mléka
- 1 šlehačku v prášku Dr. Oetker
- čokoládu na vaření
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 200 °C asi 20 minut. Dále si uvaříme krém: Máslo rozdělíme na polovinu, půlku rozpustíme, přidáme cukr a hladkou mouku. Pak vlijeme půllitr mléka a uvaříme kaši. Necháme vychladit. Občas promícháme. Do vychladlého zašleháme zbylou polovinu másla. Natřeme na piškot. Ze zbylého mléka a práškové šlehačky vyšleháme šlehačku dle návodu a na krém ji natřeme. Dáme vychladit! Zdobíme strouhanou čokoládou.