Pečená kachna s bramborovým knedlíkem a zelím podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kachnu
- sůl
- kmín
- 1 velkou sklenici červeného sterilovaného zelí
- 800 g brambor
- 1 vejce
- 150 g solamylu
- 150 g hrubé mouky
- 1 cibuli
- 1 bramboru na zahuštění zelí
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článekNa sádle zpěníme cibuli, přidáme zelí, kmín, sůl a dusíme doměkka. Pak přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, povaříme a dochutíme cukrem, v případě potřeby octem. Brambory si oloupeme, nakrájíme, uvaříme téměř doměkka, pak slijeme vodu, rozšťoucháme je, přidáme škrob, vejce, sůl a mouku a tvoříme kuličky, které zavařujeme asi deset minut v osolené vodě.