Polévka z hlívy podle Veroniky Poláčkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 200 g nakrájené hlívy ústřičné
- 1 cibuli
- sádlo
- mletou sladkou papriku
- mletou pálivou papriku
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- 1 lžičku rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- hladkou mouku
- majoránku
V hrnci si rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme nakrájenou hlívu a osmažíme. Když nám hlíva začne zlátnout, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.
Vše krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou (1 – 1,25 litru). Do polévky přidáme pepř, kmín, protlak, prolisovaný česnek a vaříme do změknutí hlívy. Před koncem varu přidáme majoránku a polévku osolíme.