Nedělní řezy se zakysanou smetanou podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru (à 250 ml)
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 vanilkový cukr s citronovou příchutí
- 1 kypřicí prášek
- Na krém:
- 2 zakysané smetany
- 2 čokolády na vaření (à 200 g)
- 1 čokoládovou polevu v sáčku
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekVe větší míse vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Pak přidáme odměřené ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dorůžova. Necháme zcela zchladnout a mezitím připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokolády na vaření a smícháme zakysanou smetanu. Krém natřeme na těsto, necháme ztuhnout a poté potřeme povrch čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Moučník dáme přes noc na chladné místo a podáváme druhý den.