Sladké dobroty: Borůvkové koláčky podle Jany Remkové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Borůvkové koláčky podle Jany Remkové
Potřebujete
500 g Polohrubé mouky • 60 g cukru • 90 g másla • 42 g droždí • 250 ml mléka • citronovou kůru • 2 žloutky • sůl • borůvky
Na drobenku:
100 g hrubé mouky • 60 g moučkového cukru • 60 g másla • 1 vanilkový cukr
Postup:
Mléko mírně ohřejeme. Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme vlažné mléko, lžičku cukru a lžičku polohrubé mouky. Připravený kvásek necháme vykynout. Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy, přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Žloutky rozpustíme ve zbytku mléka a přilijeme k mouce.
Přidáme rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Promícháme a vypracujeme spíše řidší těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Vytvoříme menší bochánky, z nich uděláme koláčky. Poklademe je borůvkami a drobenkou, kterou připravíme z uvedených surovin. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při teplotě 150 °C.