Vánoční recepty: Celozrnné linecké s vůní citrusů podle Ivany Černé

Vánoce jsou definitivně tady. První adventní svíčku jsem zapálili už v neděli 1. prosince, o pár dní později na dveře zaklepe Ježíšek. Co si tento čas zpříjemnit? Zkuste podle receptů našich čtenářů tradiční i novátorské recepty na cukroví.
Celozrnné linecké s vůní citrusů podle Ivany Černé
Potřebujete:
300 g celozrnné hladké mouky • 180 g másla • 100 g moučkového cukru • 2 – 3 žloutky • pomerančovou kůru • citronovou kůru • rybízový džem • moučkový a vanilkový cukr na posyp
Postup:
Mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky a obě citrusové kůry promícháme, vytvoříme těsto a necháme v chladu odležet. Formičkami vykrájíme různé tvary, do poloviny z nich uděláme do středu malinké kolečko. Dáme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlé slepujeme rybízovou marmeládou a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.