Vánoční cukroví: Medová kolečka s kokosem podle Martiny Antalové

Rok s rokem se sešel a opět se blíží čas vánočních svátků a s ním se nerozdělitelně pojí i čas pečení sladkých dobrůtek. Snad recept zaujme a možná doplní tradici vánočního kuchtění.
Medová kolečka s kokosem podle Martiny Antalové
Potřebujete:
160 g hladké mouky • 50 g mletých ořechů • 60 g moučkového cukru • 120 g másla • 1 lžíci medu • 1 vanilku • špetku mleté skořice
Na náplň:
150 g másla • 80 g moučkového cukru • 1 žloutek • 1 lžíce medu • 2 lžíce rumu
Na zdobení:
čokoládovou polevu • strouhaný kokos
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, necháme chvíli odležet, pak vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta klademe na plech s pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, žloutkem, medem a rumem v hladký krém, tím kolečka spojujeme. Pak je máčíme do čokoládové polevy a sypeme strouhaným kokosem.