Last minute nepečené cukroví: Roláda podle Boženy Peřinové
Vánoce jsou definitivně tady. První adventní svíčku jsem zapálili už v neděli 1. prosince, o pár dní později na dveře zaklepe Ježíšek. Co si tento čas zpříjemnit? Zkuste podle receptů našich čtenářů tradiční i novátorské recepty na cukroví.
Roláda podle Boženy Peřinové
Potřebujete
200 g piškotů • 100 g kokosu • 100 g moučkového cukru • 4 lžíce rumu • 4 lžíce kakaa • mléko • 100 g másla
Na krém:
150 g másla • 150 g cukru • rum
Postup:
Piškoty nameleme a přidáme ostatní suroviny na těsto, které zpracujeme a dáme na chvíli do chladu. Pak ho rozdělíme na tři díly. Z másla, cukru a rumu utřeme hladký krém. Na pocukrovaném mikrotenovém sáčku rozválíme 3 pláty ve tvaru obdélníku, každý potřeme krémem a pomocí mikroténu smotáme do rolády. Hotové rolády zabalíme do alobalu a dáme do lednice.