Last minute nepečené cukroví: Kávová zrna podle Hany Svatuškové
Vánoce jsou definitivně tady. První adventní svíčku jsem zapálili už v neděli 1. prosince, o pár dní později na dveře zaklepe Ježíšek. Co si tento čas zpříjemnit? Zkuste podle receptů našich čtenářů tradiční i novátorské recepty na cukroví.
Kávová zrna podle Hany Svatuškové
Potřebujete
80 g cukru • 120 g mletých piškotů • 80 g másla • 2 lžíce kakaa • 1 lžíci instantní kávy • 4 lžíce mletých vlašských ořechů • 2 lžíce rumu • čokoládovou polevu
Postup:
Piškoty, cukr, máslo, kakao, kávu, ořechy a rum spojíme v těsto, z kterého tvarujeme zrna. Uprostřed uděláme rýhu. Zrna pak necháme ztuhnout a poléváme je čokoládovou polevou.