Sladké dobroty: Posvícenské koláče podle Ivany Bartuškové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Posvícenské koláče podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
500 g hladké mouky • 500 g polohrubé mouky • 300 g cukru • 2 kostky droždí • 500 ml mléka • 4 vejce • 300 g tuku
Na ozdobu:
tvarohovou náplň • makovou náplň • švestková povidla • rumové perníčky • plátky mandlí • máslo
Postup:
Nejdříve si uděláme z teplého mléka, droždí a cukru kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, mléko, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme a upravíme rukou. Potřeme připravenými náplněmi, posypeme strouhanými perníčky a mandlemi a pečeme. Nakonec pokapeme rozehřátým máslem.