Sladké dobroty: Sušenkový medovník podle Kateřiny Gajové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Sušenkový medovník podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
100 g celozrnných sušenek • 75 ml sójového mléka • 1 – 2 lžíce medu • 15 g vanilkového pudinku v prášku • 20 g másla • 80 g uvařených jáhel • špetku kurkumy
Postup:
Uvařené jáhly zalijeme 50 ml mléka a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme špetku kurkumy, med a přivedeme k varu. Za stálého míchání vlijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek.
Až krém zhoustne, rozpustíme v něm máslo. Vychladlým krémem k sobě slepujeme sušenky – buď vertikálně do podoby srnčího hřbetu, nebo horizontálně do podoby mini-medovníku (na 1 porci vystačí 4 – 5 sušenek). Boční strany dezertu potřeme zbylým krémem a opatrně jej zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 12 hodin uležet v lednici.