Sladké dobroty: Pruhovaná roláda podle Evy Gálové
Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Pruhovaná roláda podle Evy Gálové
Potřebujete
5 vajec • 120 g krupicového cukru • 80 g hladké mouky • 1 prášek do pečiva • 2 lžíce kakaa
Na náplň:
250 g másla • 150 g moučkového cukru • 100 g měkkého tvarohu • 3 broskve
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové pěny vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec do těsta vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné dáme kakao. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme ho tukem a pomocí cukrářských sáčků, do nichž dáme obě těsta, stříkáme pruhy těsta na plech těsně vedle sebe.
Můžeme to udělat rovně nebo podélně. Když máme plech plný pruhovaného těsta, vložíme ho do vyhřáté trouby na 180 ºC a pečeme asi 15 minut. Upečený korpus lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Necháme ho vychladnout a potom opatrně stáhneme papír. Připravíme si krém – změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme do něj tvaroh a na kousky nakrájené broskve. Korpus potřeme krémem a stočíme do rolády. Necháme ji v chladničce ztuhnout a zdobíme dle fantazie.