Vánoční recepty: Mandlové cukroví podle Jany Remkové
Vánoce jsou definitivně tady. První adventní svíčku jsem zapálili už v neděli 1. prosince, o pár dní později na dveře zaklepe Ježíšek. Co si tento čas zpříjemnit? Zkuste podle receptů našich čtenářů tradiční i novátorské recepty na cukroví.
Mandlové cukroví podle Jany Remkové
Potřebujete:
180 g hladké mouky • 80 g moučkového cukru • 80 g mletých mandlí • 1 vanilkový cukru • 140 g másla • 1 žloutek
Na krém:
120 g másla • 60 g kakaa • 140 g moučkového cukru • 1 vejce • rum
Na zdobení:
tmavou čokoládovou polevu, mandle
Postup:
Z předepsaných surovin vypracujeme hladké těsto a necháme je odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny. Pak těsto vyválíme a vykrajujeme formičky, které upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Necháme vychladnout. Připravíme krém – do změklého másla vmícháme kakao, cukr a vejce a trošku rumu. Vyšleháme a necháme odpočinout v lednici. Vychladlé cukroví slepujeme krémem, namáčíme z jedné poloviny do čokoládové polevy a zdobíme mandlí.