Vánoční recepty: Arašídové cukroví podle Veroniky Poláčkové
Vánoce jsou definitivně tady. První adventní svíčku jsem zapálili už v neděli 1. prosince, o pár dní později na dveře zaklepe Ježíšek. Co si tento čas zpříjemnit? Zkuste podle receptů našich čtenářů tradiční i novátorské recepty na cukroví.
Arašídové cukroví podle Veroniky Poláčkové
200 g hladké mouky • 70 g moučkového cukru • 150 g tuku Omega • 1 vejce • 2 lžíce Solamyl
Na potření:
1 bílek • nesolené arašídy na ozdobu • krystalový cukr
Na krém:
150 g másla • 80 g arašídové nugety
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme krátce odpočinout. Z odpočinutého těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme tvary. Vykrájené cukroví klademe na plech vyložený pečicím papírem. Polovinu kousků dáme péct. Druhou polovinu vykrájeného cukroví potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme směsí nadrcených nesolených arašídů a krystalového cukru. Cukroví upečeme dozlatova. Upečené slepujeme krémem, který připravíme vyšleháním másla s nugetou.