Vánoční cukroví: Zázvorky se skořicí podle Ivany Černé

Rok s rokem se sešel a opět se blíží čas vánočních svátků a s ním se nerozdělitelně pojí i čas pečení sladkých dobrůtek. Snad recept zaujme a možná doplní tradici vánočního kuchtění.
Zázvorky se skořicí podle Ivany Černé
Potřebujete:
2 žloutky • 250 g hladké mouky • 200 g másla • 70 g moučkového cukru • 70 g mletých vlašských ořechů • 100 ml bílého vína nebo sektu • 2 lžičky mletého zázvoru • 1 lžičku mleté skořice
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme přes noc uležet v lednici. Pak ho plníme do formiček vytřených olejem a pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou a mletou skořicí.