Kachna s jablky, tymiánem a vínem podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kachnu (cca 2 kg)
- 1 lžičku kmínu
- 1 lžičku drceného tymiánu
- 4 lžičky soli
- 150 ml červeného vína
- 1 ½ lžíce medu
- drůbeží vývar na podlévání
- 4 kyselejší jablka
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekVše záleží i na stáří kachny. Zpočátku pečeme maso odkryté, aby se dobře zatáhlo. Ve chvíli, kdy maso chytá barvu, kachnu přiklopíme pekáčkem, a až poslední hodinu ji pečeme odkrytou. Po celou dobu potíráme směsí s červeného vína a medu a výpekem. Cca 30 minut před koncem pečením vložíme do pekáčku ke kachně i zbylá jablka, pokrájená na kousky.