Nakládaný sýr podle herečky Geislerové
„Loňské léto jsme doma zcela propadli nakládání sýrů. Prakticky každý sýr, který dorazil k nám, se nakonec ocitl ve sklenici. Začli jsme klasicky s hermelíny, ale postupně jsme přešli k složitějším a odvážnějším kombinacím, až jsme se ustálili na jemně pikantní kombinaci balkánský sýr a mozzarella,“ říká ke své taktice v nakládání herečka Aňa Geislerová v knize Dobroty s příběhem.
Potřebujete:
2 mozzarelly • kostka balkánského sýru • olivový olej • jarní cibulka • větvičky tymiánu a rozmarýnu • česnek • červená chilli paprička • olivy • čerstvě mletý pepř
Postup:
Balkán i mozzarellu nakrájíme na kostky. Do sklenice postupně házíme sýry, jarní cibulku, ze zahrady urvané větvičky tymiánu a rozmarýnu, na tenoučký plátky nakrájený česnek a červenou chilli papričku. Jsou-li po ruce olivy, hodíme je tam taky. Občas propepřit, ale jen lehce. Nechat být asi jen den.