Herec Viktor Limr a jeho kachní prsa ve švestkové omáčce

Herec Viktor Limr (39) je charismatický a pohledný chlap. V kuchyni se pustil do kachny a sluší mu to nejenom před kamerami, ale u plotny.
Potřebujete:
2 kachní prsa s kůží • 1 snítku tymiánu • 1 hvězdičku anýzu • 25 g másla • sůl • hrubě mletý pepř
Na omáčku:
1 šalotku • 1 lžíci olivového oleje • 250 g zralých švestek • 2 lžíce třtinového cukru • 50 ml červeného vína • 300 ml hovězího výaru
Postup
Na pánvi rozehřejeme olej, na něm pět minut restujeme najemno nasekanou šalotku. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, přidáme k šalotce spolu s cukrem a mícháme, až se cukr rozpustí.
Přilijeme víno a vývar, vaříme 15 minut, až je vše měkké, a omáčku pak uchováme v teple. Na kůži u kachních prsou nařízneme kůži do mřížky, prsa dobře osolíme a opepříme. Rozpálíme steakovou pánev a prsa opékáme 6 až 7 minut nejprve kůží dolů, pak je otočíme a přidáme do pánve tymián, anýz a máslo.
Když je máslo rozpuštěné, maso i s výpekem dáme do pekáčku a pečeme v troubě 5 – 6 minut. Kdo má rád maso víc propečené, nechá prsa v troubě 10 až 12 minut. Hotové maso zalijeme omáčkou, necháme asi 5 minut stát, pak prsa nakrájíme na plátky a podáváme.