Dýňový krém s bramborem a mrkví podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 dýni Hokkaidó
- 1 cibuli
- 1 velký brambor
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- máslo
- olej
- kari koření
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- 1 zakysanou smetanu
Když je cibule zlatavá, přihodíme dýni s bramborami, přidáme kari, sůl, pepř a asi 5 minut restujeme. Zalijeme vodou, vaříme pod pokličkou, dokud nebude dýně měkká. Potom vše rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme špetku muškátového oříšku a pak vmícháme lžíci zakysané smetany. Zbylou smetanu přidáváme přímo do talíře. Kdo vyznává ostřejší chutě, přidá do polévky kapku chilli.