Makové rohlíčky podle Ivany Černé!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g zakysané smetany
- 1 vejce na potření
- moučkový cukr na obalení
Na nádivku:
- 200 g mletého máku
- mléko dle potřeby
- 120 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- pomerančovou kůru
Smícháme mouku, máslo a smetanu a vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet v chladu. Poté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme kruhovou placku, kterou rozkrájíme na 8 trojúhelníků.
Na každý dáme uvařený, vychlazený a ochucený mák a zabalíme do tvaru rohlíčků. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.