Ananasové řezy podle Veroniky Poláčkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 velkou plechovku ananasu (à 560 g)
- 2 vejce
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 ½ hrnku polohrubé mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- ¾ sáčku prášku do pečiva
- Na krém:
- 300 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- mletu vanilku
- 2 lžíce krystalového cukru
- 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
- čokoládovou poleva na ozdobu
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článek
Ananas i se šťávou nalijeme do misky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Do druhé misky dáme žloutky, které spolu s krystalovým cukrem vyšleháme do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou a rozmixovaný ananas. Na konec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Mezitím si připravíme krém. Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme vanilkový pudink, vanilkový cukr, krystalový cukr, mletou vanilku a uvaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout. Do misky dáme měkký tvaroh a postupně do něho zašleháme studený pudink. Vychladlý korpus potřeme připraveným krémem a ozdobíme čokoládovou polevou.
Sladké dobroty: Kakaové muffiny s tvarohem podle Veroniky Poláčkové
Celý článek