Makové dortíčky bez mouky podle Romany Rubášové!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 8 bílků
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce mletého máku
- 2 lžíce sušeného mléka
- jedlou sodu
- Na náplň:
- 1 měkký tvaroh
- 1 smetanu ke šlehání
- cukr
- kakao na ozdobu
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekBílky ušleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme ostatní suroviny a mícháme, již nešleháme, aby těsto nezřídlo. Pokud je moc řídké, přidáme mák nebo sušené mléko. Těsto musí být husté, ale lité. Dáme do vymazané formy a pečeme při 170 °C asi 30 minut. Smetanu ušleháme s cukrem na šlehačku a vmícháme do tvarohu. Vychladlý korpus vykrájíme tvořítkem a slepujeme tvarohovou náplní, povrch potřeme náplní a ozdobíme kakaem.