Sladké dobroty: Bábovka bez prášku podle Veroniky Poláčkové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Bábovka bez prášku podle Veroniky Poláčkové
Potřebujete
4 vejce • 250 g krupicového cukru • 1 vanilkový cukr • 150 ml oleje • 250 g polohrubé mouky • 100 ml vody • máslo a mouku na formu
Postup:
V misce vyšleháme žloutky, krupicový a vanilkový cukr do pěny. Do pěny po kapkách zašleháváme olej. Potom do těsta vmícháme střídavě mouku a vodu. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Bábovku pečeme 40 – 45 minut. Hotovou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Tip: Kdo chce, může udělat bábovku mramorovou. Do ¼ těsta vmícháme kakao, těsto zamícháme. Do bábovkové formy nalijeme ½ světlého těsta, tmavé těsto a pak druhou polovinu světlého těsta.