Sladké dobroty: Nepečená kokosová roláda podle Kateřiny Gajové
Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Nepečená kokosová roláda podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
20 světlých čtvercových sušenek typu BeBe • 50 g rýžové mouky • 75 g kokosového krému nebo kokosového mléka • 150 ml vody • 3 lžíce javorového nebo agávového sirupu • 1 lžičku kakaa • kokosovou moučku
Postup:
Rýžovou mouku zalijeme krémem a vodou a povaříme do zhoustnutí. Osladíme sirupem dle chuti a necháme trochu zchladnout (ale ne příliš). Pokud použijeme sušenky jedné barvy, obarvíme asi třetinu náplně kakaem.
Oba krémy mažeme střídavě na sušenky a slepujeme k sobě, nejlépe na připraveném alobalu nebo fólii. Vytvoříme tak dlouhou »roládu«, kterou potřeme ze stran bílým krémem a obalíme v kokosové moučce. Nakonec pečlivě zabalíme a necháme alespoň den uležet. Podáváme nakrájené úhlopříčně na tlustší plátky.