Sladké dobroty: Tvarohová bábovka s mákem a ovocem podle Ivany Černé

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Tvarohová bábovka s mákem a ovocem podle Ivany Černé
Potřebujete
250 g měkkého tvarohu • 3 vejce • 200 g třtinového cukru • 200 g másla • 1 vanilkový cukr • 250 g polohrubé mouky • 1 lžičku jedlé sody • nastrouhanou citronovou kůru • 2 větší jablka • 2 kiwi • 2 lžíce mletého máku • 1 lžíci cukru • 1 hrst brusinek
Postup:
V míse ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem do husté pěny. Přidáme měkký tvaroh, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a nastrouhanou citronovou kůru. Vše promícháme. Mouku zamícháme se sodou a zlehka vmícháme do těsta, kam nakonec zašleháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do silikonové nebo do vymazané a vysypané jiné bábovkové formy jen do poloviny. Pak nasypeme mletý mák s cukrem, poklademe čtvrtky kiwi a brusinkami a nalijeme druhou část těsta. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 50 – 60 minut.