Sladké dobroty: Černoušek s broskvovou čapkou podle Kateřiny Gajové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Černoušek s broskvovou čapkou podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
200 g polenty • 50 g kukuřičné mouky • 60 g fruktózy • 5 lžic olivového oleje • 125 g jogurtu • voda nebo mléko • 1 lžičku sody • 2 – 3 broskve • 50 – 75 g mletého máku • celozrnné sušenky
Postup:
Smícháme polentu, mouku, fruktózu a sodu s jogurtem, olejem a přiléváme vodu nebo mléko, dokud nevznikne lité těsto. Nalijeme ji do plechu vyloženého pečicím papírem, posypeme bohatě mákem a obložíme na měsíčky nakrájenými broskvemi. Nakonec koláč posypeme rozdrcenými sušenkami a pečeme při 180 ºC asi 35 minut.