Sladké dobroty: Tatranková bábovka podle Boženy Peřinové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Sladké dobroty: Tatranková bábovka podle Boženy Peřinové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Tatranková bábovka podle Boženy Peřinové

Potřebujete

3 vejce • ¾ hrnku cukru krupice • ¾ hrnku oleje • ½ hrnku mléka • 2 nastrouhaná jablka • 1 hrnek hladké mouky • 1 hrnek polohrubé mouky • 1 prášek do pečiva • 1 nastrouhanou tatranku • 2 lžíce kandovaného ovace • tuk a hrubou mouku na formu • moučkový cukr na posypání

Postup:

Celá vejce našleháme v misce s cukrem, postupně zašleháváme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 50 minut. Po upečení bábovku pocukrujeme.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.