Sladké dobroty: Tatranková bábovka podle Boženy Peřinové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Tatranková bábovka podle Boženy Peřinové
Potřebujete
3 vejce • ¾ hrnku cukru krupice • ¾ hrnku oleje • ½ hrnku mléka • 2 nastrouhaná jablka • 1 hrnek hladké mouky • 1 hrnek polohrubé mouky • 1 prášek do pečiva • 1 nastrouhanou tatranku • 2 lžíce kandovaného ovace • tuk a hrubou mouku na formu • moučkový cukr na posypání
Postup:
Celá vejce našleháme v misce s cukrem, postupně zašleháváme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 50 minut. Po upečení bábovku pocukrujeme.