Sladké dobroty: Lívanečky s jahodami podle Boženy Peřinové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Lívanečky s jahodami podle Boženy Peřinové
Potřebujete
500 ml mléka • 20 g droždí • 1 lžíci cukru • 250 – 300 g hladké mouky • 1 vejce • sůl • olej na smažení • jahodovou marmeládu • 1 smetanu ke šlehání • jahody
Postup:
Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a zbytek mléka, vyšleháme těsto, které lijeme malou naběračkou na rozehřátou pánev s trochou oleje. Po obou stranách osmažíme lívanečky dozlatova. Hotové slepíme jahodovou marmeládou a ozdobíme šlehačkou a jahodami.