Napoleonova cibulačka podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 600 g cibule
- cca 6cm plátek másla
- 6 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 150 ml bílého vína
- 1 l drůbežího vývaru
- mletý muškátový květ
- 1 lžičku třtinového cukru
- mletý bílý pepř
- 1 lžičku solamylu
- sůl
- ½ bílé veky
- olej
- 50 g goudy
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článekV kastrole rozehřejeme máslo a osmahneme na něm dozlatova cibuli nakrájenou nahrubo. Přidáme lžičku cukru, necháme cibuli s cukrem trochu přichytit ke dnu, přilijeme víno a poté přiklopíme a na 10 minut odstavíme z plotýnky. Tmavý výpek ze dna se odpaří, přilijeme vývar, přidáme nové koření a bobkový list, vaříme 10 minut.
Dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, přidáme lžičku ve vodě rozpuštěného solamylu a provaříme ještě 5 minut. Během vaření polévky si opečeme na oleji dozlatova kolečka rohlíků, naskládáme je na dno talíře, přidáme několik kousků goudy a zalijeme polévkou.