Rychlá čočkovka podle Romany Rubášové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- máslo a hladkou mouku na jíšku
- 1 l masového vývaru
- uvařenou čočku (může být zbylá z jiného jídla)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci majoránky
- 5 cherry rajčat
- 1 červenou kapii
- 2 lžíce mleté uzené papriky
- zelenou petrželku nebo pažitku
- sůl
- mletý pepř
Z másla a mouky uděláme jíšku, do které přidáme majoránku a česnek, chvilku společně mícháme, aby pustily chuť a vůni, a pak zalijeme vývarem. Přidáme nakrájená rajčata, kapii, uzenou papriku, sůl a mletý pepř. Nakonec vmícháme do polévky uvařenou čočku a nasekanou petrželku nebo pažitku.