Hovězí roláda plněná žampiony, okurkami a anglickou slaninou podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 500 g hovězího zadního válce
- 200 g anglické slaniny
- 4 žampiony
- 3 kyselé okurky
- 3 cibule
- 2 vejce
- plnotučnou hořčici
- sůl
- mletý pepř
- nové koření
- bobkový list
- kmín
- mletou sladkou papriku
- 2 lžíce sádla
- hladkou mouku
Z masa vytvoříme plát, který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Pak jej poklademe anglickou slaninou, nakrájenými okurkami a vejci, které jsme si osmažili na cibulce na části sádla, osolili a opepřili. Roládu svineme provázkem. Na zbytku sádla si necháme zezlátnout cibuli, pak opečeme maso, přidáme papriku a koření a lžíci hořčice, podlijeme trochu vodou a necháme vydusit do tuku.
Totéž opakujeme ještě jednou. Pak znovu podlijeme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej a omáčku zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání provaříme deset minut. Podáváme s bramborovými knedlíky.