Bláťácké koule podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 600 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
- sůl
- mletý pepř
- vegetu
- 1 lžíci hořčice
- 1 vejce
- 1 česnek
- 1 hrst petrželové natě
- 80 g eidamu
- 250 g Blaťáckého zlata
- strouhanku
- olej
Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme dle chuti vegetou. Přidáme hořčici, vejce, prolisovaný česnek (tolik stroužků, kolik má kdo rád), nasekanou petrželku a jemně nastrouhaný eidam. Směs promícháme. Blaťácké zlato nakrájíme na kusy cca 4x4 cm. Utvoříme si placičky, na každou položíme kousek sýra a maso kolem něj uzavřeme a v dlaních. Pevně přimáčkneme, aby se koule při pečení neotevřely a sýr nevytekl. Koule obalíme ve strouhance a pečeme v troubě ve vymaštěném pekáči. Podáváme s bramborovým salátem.