Italská sekaná podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 500 g mletého drůbežího masa
- 2 cibule
- sušená rajčata v oleji
- zelené olivy
- tymián
- rozmarýn
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- 1 ½ lžíce domácí strouhanky
Jednu cibuli nakrájíme najemno, přidáme ji k masu. Přisypeme nasekaná sušená rajčata, nasekané olivy a bylinky, prolisovaný česnek a vejce. Vše podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku a vypracujeme šišku sekané. Dáme ji do pekáčku, podlijeme ji vodou a přikryjeme alobalem.
Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě. Pak alobal sejmeme, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pečeme dále dozlatova. Podáváme s hořčičnou bramborovou kaší.