Pelmeně plněné mletým masem podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 10 g droždí
- sůl
Na nádivku:
- 1 malou cibuli
- 300 g mletého masa
- sádlo
- 2 vejce
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- 100 g sýra
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci rajského protlaku
Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme vejce a sůl a na závěr přilijeme podle potřeby vodu (cca 100 ml). Vypracujeme ve středně tuhé těsto, které necháme vykynout. Pak ho vyválíme na pomoučněném válu slabý plát a kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka, která plníme nádivkou. Tu připravíme tak, že na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem a prolisovaným česnekem. Dusíme pět minut. Odstavíme, vmícháme vejce, protlak a sýr. Kraje naplněných pelmení potřeme vejcem, přehneme je, spojíme kraje a zavařujeme v osolené vodě asi pět minut. Podáváme je buď jen omaštěné máslem se zakysanou smetanou nebo s dipem ze zakysané smetany, česneku a kopru.