Masové koule s vejcem a rajskou omáčkou podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g mletého masa
- 2 žemle
- 2 cibule
- 500 ml rajského pyré
- 1 malý rajský protlak
- 1 lžíci sádla
- sůl
- mletý pepř
- skořici
- nové koření
- bobkový list
- mletou sladkou papriku
- muškátový květ
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- 100 g slaniny
- 2 lžíce cukru
- masový vývar
- perník na strouhání na zahuštění
Vzniklé koule pečeme na sádle v pekáčku asi 30 minut. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme protlak, orestujeme, přilijeme pyré a vývar a vložíme koření, které kvůli snadnému vyjmutí dáme do pytlíčku. Vaříme 20 minut, dochutíme solí, cukrem a nakonec zahustíme perníkem. Vše rozmixujeme ponorným mixerem dohladka.