Zapečený lilek s mletým masem podle Jany Remkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 velký lilek
- 1 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 100g anglické slaniny
- 15 cm pórku
- sůl
- mletý pepř
- olej na vymazání pekáčku
- 400 g mletého masa
Na dno pekáčku nejprve naskládáme kolečka lilku, které potřeme mletým masem, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a následně poklademe anglickou slaninou. Nakonec na směs naklademe zbytek lilku a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 250 °C asi 20 minut, poté zalijeme smetanou a stáhneme teplotu na 200 °C asi ještě 20 minut.