Rychlovky ze sýru: Ostrý smažák podle Ivany Černé

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad a chcete se rychle zasytit? Zkuste rychlé recepty ze sýru. Určitě zaujmou i vás!
Ostrý smažák podle Ivany Černé
Potřebujete:
4 plátky eidamu cca 1,5 cm silné • 2 – 3 vejce • hladkou mouku • feferonkový krém nebo ostrou harísu • strouhanku • olej • bylinky (petrželka, libeček)
Postup:
Plátky sýra potřeme ostrým feferonkovým krémem nebo harísou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme s hladkou moukou, přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance. Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Obalené plátky sýra dáme na cca 20 – 30 minut na mrazák do mrazicího sáčku. Hned po vyndání z mrazáku je smažíme zprudka na oleji z obou stran. Sýr nevytéká a je pikantní. Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.