Kachna plněná zelím a uzeným masem podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kachnu
- 1 jablko
- 1 hrst kysaného zelí
- 100 g uzeného masa
- 2 cibule
- 1 lžíci sádla
- sůl
- kmín
Kachnu den předem kuchyňsky upravíme, osolíme, okmínujeme a dáme do chladu na pekáček. Druhý den do útrob kachny vložíme rozkrojené jablko, zbavené jádřinců, přidáme kysané zelí a nakrájené uzené. Břišní dutinu uzavřeme párátky. Cibule nakrájíme na dílky, dáme do pekáče se sádlem.
Na cibuli položíme kachnu prsíčky dolů. Podlijeme vodou, přiklopíme pekáčkem a necháme takto cca 60 – 70 minut dusit. Poté kachnu obrátíme, horní pekáček odstraníme, opět podlijeme a dál pečeme doměkka a dozlatova. Kachnu rozporcujeme a podáváme s dvěma druhy zelí s houskovým a bramborovým knedlíkem.