Kedlubnová polévka se sýrovými noky podle Romany Rubášové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 velkou kedlubnu
250 ml smetany
250 ml zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
máslo
muškátový oříšek
polévkové koření
Na noky:
2 vejce
100 g sýra
3 lžíce krupičky
nasekanou pažitku
Na másle podusíme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme a přidáme vývar a smetanu, trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Povaříme a vše rozmixujeme. Dochutíme polévkovým kořením. Ze všech surovin na noky v misce umícháme těstíčko, které nabíráme lžičkou a vkládáme do vařící polévky. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.