Kotlety s houbami podle Veroniky Poláčkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
4 plátky vepřových kotlet
400 g brambor
300 g hřibovitých hub
1 smetanu ke šlehání
sůl
mletý pepř
máslo
120 g strouhaného sýra ementálského typu
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a klademe do ní na plátky nakrájené brambory (3 – 4 vrstvy), každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Na poslední vrstvu brambor urovnáme připravené vepřové kotlety, na které dáme na plátky nakrájené houby. Vše zalijeme smetanou, přikryjeme druhou zapékací miskou nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme do změknutí brambor. Když máme brambory měkké, vše odklopíme, posypeme tvrdým strouhaným sýrem a na chvilku dáme vše ještě do trouby, aby se sýr rozpustil. Podáváme se zeleninou.