Plněná rajčata podle Květy Kroupové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
5 větších rajčat
100 g šunky
50 g eidamu
1 mozzarellu
vejce
oregano
sůl
mletý pepř
1 lžíci strouhanky
Z rajčat ukrojíme vršky a opatrně vydlabeme vnitřek. Pevnou část dužiny (bez šťávy a jadérek) si schováme. Šunku nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr a mozarelu nakrájíme na malé kostičky. Přidáme rozmačkanou dužinu, vajíčko, osolíme, opepříme a ochutíme oregánem nebo bazalkou. Pokud je směs příliš řídká, zahustíme lžící strouhanky. Naplníme do rajčat, přiklopíme odkrojenými vršky, které připevníme párátkem, osolíme a zapečeme v troubě doměkka. Podáváme s pečivem a posypeme pažitkou.