Květákové karbanátky s kapustou podle Jany Remkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
½ květáku
¼ kapusty
1 žloutek
3 stroužky česneku
1 lžíci solamylu
sůl
mletý pepř
kukuřičnou strouhanku
řepkový olej
Sladké dobroty: Koňakové řezy podle Ivany Bartuškové
Celý článekKvěták uvaříme krátce v osolené vodě. Pak scedíme vodu a květák pomačkáme mačkadlem na brambory. Kapustu nasekáme najemno, obě zeleniny smícháme, přidáme žloutek, utřený česnek, sůl, pepř, 2 lžíce strouhanky na zahuštění a solamyl. Všechno propracujeme.
Z těsta tvoříme karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a pokládáme je na olejem vymazaný papír do pekáčku. Každý karbanátek ještě malinko pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péct na 220 °C zhruba na 30 minut. Hlídáme, během pečení 1x opatrně obrátíme. Pečeme dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší.