Babiččiny meruňkáče se skořicovým tvarohem podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kostku měkkého tvarohu
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíci vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžíci rozpuštěného másla
- sůli
- meruňky
- Na posyp:
- moučkový cukr
- strouhaný tvrdý tvaroh
- 1 lžičku mleté skořice
- máslo na omaštění
Tvaroh rozmícháme s vejcem a rozehřátým máslem, přidáme špetku soli, mouku a lžíci pudinkového prášku. Zpracujeme v hladké nelepivé těsto, z něhož uděláme váleček. Ten si nožem rozdělíme na stejné kousky, do kterých pak zabalíme půlky vypeckovaných meruněk. Takto připravené knedlíky dáváme do vařící vody.
Vaříme podle velikosti po vyplavání asi 5 – 7 minut. V době vaření si připravíme posypku. Nastrouháme najemno tvrdý tvaroh, promícháme ho podle chuti s přesátým moučkovým cukrem a lžičkou skořice. Na hotové knedlíky nasypeme ochucený tvaroh a polijeme máslem.