Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou podle Romany Rubášové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
500 g brambor
¼ květáku
sůl
mletý pepř
1 vejce
1 hrst dětské krupičky
nasekanou petrželku
Na omáčku:
3 žloutky
80 g másla
80 ml smetany ke šlehání
Sladké dobroty: Koňakové řezy podle Ivany Bartuškové
Celý článekOloupané brambory uvaříme, ještě teplé rozmačkáme, přidáme najemno nastrouhaný syrový květák, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme, přidáme vejce a krupičku, vytvarujeme krokety a smažíme v oleji nebo upečeme v troubě. Ve vodní lázni metlou šleháme do zhoustnutí 3 žloutky, sůl, pepř, trochu smetany a nakonec po kouskách přidáváme máslo. Podáváme s kroketami.