Smetanové brambory na grilu podle Veroniky Poláčkové
Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 střední brambory
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ sušený tymián
✔ 4 lžíce smetany
ke šlehání
✔ 50 g strouhané goudy
✔ máslo
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Alobal potřeme máslem, dáme na něj brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu, lehce promícháme a zalijeme smetanou. Alobal pečlivě zabalíme, dle potřeby můžeme dát ještě jednu vrstvu alobalu. Takto připravený balíček brambor dáme na rozpálený gril s poklopem a pečeme 15 – 20 minut. Po uvedené době brambory rozbalíme, posypeme strouhaným sýrem a na grilu necháme do rozpuštění sýra. Podáváme ke grilovanému masu nebo jen se zeleninovým salátem.