Olivový chlebík podle Romany Rubášové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek celozrnné mouky
½ hrnku polohrubé na propracování těsta
sůl
mletý pepř
1 sušeného droždí
cukr
250 ml vlažné vody
1 žloutek
2 malé nastrouhané vařené brambory
5 lžic olivového oleje
česnek
černé a zelené olivy
sušená rajčata
Sušené droždí smícháme se špetkou cukru a vlažnou vodou. Smícháme s oběma moukami, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, brambory, olej a vypracujeme těsto. Do něj přidáme nasekaná rajčata, česnek a olivy, množství dle chuti, a těsto dáme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.