Semínkový chléb na plech podle Ivany Černé

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 lžíci dýňových semínek
1 lžíci lněných semínek
1 lžíci sezamových semínek
1 lžíci mungo výhonků
4 ½ lžíce žitných otrub
4 ½ lžíce ovesných otrub
1 lžičku jedlé sody
250 g bílého jogurtu
3 vejce
1 lžíci drceného kmínu
mořskou sůl s bylinkami
Smícháme suché přísady – žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli. Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce půl centimetru. Pečeme ve středně vyhřáté troubě ve střední poloze trouby cca 17 – 20 minut. Po upečení chléb obrátíme na utěrku, stáhneme pečicí papír a necháme chladnout.