Jahodové tiramisu podle Karolíny Kamberské

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g cukrářských
piškotů
✔ 60 ml portského vína
✔ 250 g mascarpone
✔ 150 g zakysané
smetany
✔ 60 g krupicového
cukru
✔ 200 g smetany
ke šlehání
✔ 400 g jahod
✔ 1 hrst mátových lístků
Zapečené špagety s mletým masem podle Romany Rubášové!
Celý článekNa dno sklenic nebo do misky naskládáme polovinu piškotů. Pokropíme polovinou portského vína (pro děti lze nahradit pomerančovým džusem).
Mascarpone smícháme se zakysanou smetanou dvěma nebo třemi lžícemi cukru. Pak ušleháme šlehačku a opatrně ji do krému vmícháme.
Jahody očistíme a větší část rozmačkáme vidličkou se lžící cukru a částí nasekané máty, část odložíme na ozdobu.
Na piškoty natřeme vrstvu krému, na ni rozetřeme rozmačkané jahody, pokračujeme piškotami, které pokapeme portským. Piškoty potřeme druhou částí krému a ozdobíme jahodami. Necháme přes noc vychladit ozdobíme mátou.