Pšenično-žitné kaiserky podle Anny Šušlákové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
200 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké pšeničné mouky
150 g špaldové hladké mouky
300 ml vlažného mléka
25 ml oleje
20 g droždí
1 lžičku medu
15 g soli
1 vejce na potření
semínka na posyp
Z mléka, medu a droždí uděláme kvásek, v robotu nebo míse smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek a olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na stejné díly, z každého dílu vytvarujeme malý bochánek a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak bochánky prořízneme razničkou na kaiserky, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a necháme asi 5 – 10 minut kynout. Rozpálíme troubu na 200 °C, vložíme plech s kaiserkami a pečeme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme, dokud nemají tu správnou barvu.