Recepty z Gottova stolu: Uvařte si jako Mistr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Recepty z Gottova stolu: Uvařte si jako Mistr!

Karel Gott se zotavuje po operaci střev.
Karel Gott se zotavuje po operaci střev. (Foto Aha! – Pavel Machan a Marek Pátek)

V posledních týdnech je o něm opět hodně slyšet! Karel Gott (77), milovník žen ale i dobrého jídla, měl další zdravotní problémy. A tak si teď nemůže pochutnávat na všem, co má rád.

Kvůli neprůchodnosti střev z důvodů srůstů museli Slavíka akutně operovat. Nyní je v domácím léčení a musí dodržovat přísnou dietu. Což je pro Mistra doslova utrpení, jelikož si rád pochutnává na dobré jídle. Nesmí nic pálivého a ostrého. „A to já právě rád! Miluji pikantní jídla. Ale během rekonvalescence to vydržím a pak si opět na něčem dobrém pochutnám,“ svěřil magazínu Aha! TV Gott.

Karel by dokázal o jídle mluvit hodiny. Sám je výborným kuchařem, kterému není vařečka cizí. Doma na Bertramce ale spíše v posledních letech vaří jeho manželka Ivana (41). „Děláme samozřejmě tradiční jídla, ale také jsme si oblíbili asijskou kuchyni,“ řekl nám Karel s tím, že je řadu specialit naučila jejich filipínská hospodyně.

V magazínu Aha! TV jsme po konzultaci se samotným Mistrem sestavili kuchařku složenou z jeho oblíbených receptů. Zkusíte spolu s námi některá z doslova božských jídel uvařit?

Manželé Gottovi jsou milovníci tataráku. Zatímco Ivanka preferuje ten z lososa, Mistr si potrpí na poctivou hovězí svíčkovou. Jeho oblíbený recept obsahuje koňak, jako přílohu miluje topinky, ale ve společnosti si na ně rozhodně nedává česnek!

Hovězí tatarák s koňakem

POTŘEBUJETE:

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíci dijonské hořčice
  • 4–5 kapek tabaska
  • 2 lžíce worchesterské omáčky
  • 1 lžíci koňaku
  • 4 žloutky nebo 100 ml kvalitního olivového oleje
  • K podávání:
  • 4 jarní cibulky
  • 4 lžíce kaparů
  • mletý pepř
  • sůl


Maso najemno naškrábeme ostrým nožem a promícháme s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem. Vytvarujeme bochánek a vytvoříme čtyři důlky a necháme vychladit. Těsně před podáváním do důlků vyklepneme žloutky, kdo nemá rád syrová vejce, promíchá maso s olivovým olejem. Podáváme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, solí, pepřem a kapary. Jako příloha jsou vhodné topinky.

Při vystoupeních na severní Moravě Gott rád navštěvuje restauraci Baron, kde vaří šéfkuchař Radim Parwa. Ten na Slavíka prozradil, že mimo jiné miluje ryby, nejraději má pražmu. Zkuste třeba tento snadný recept!


Pečená pražma s restovanou zeleninou

POTŘEBUJETE:

  • 1 pražmu královskou
  • 1 cuketu
  • ½ lilku
  • 8 cherry rajčat
  • bylinky (tymián, kopr, petrželka)
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • hladkou mouku

Umytou pražmu nařízneme za žábrami, u ocasu a taky podélně na hřbetu. Obalíme ji zlehka moukou a opečeme na pánvi na olivovém oleji – z každé strany 2 až 3 minuty. Pak rybu přesuneme na plech s pečicím papírem, přidáme rajčátka, pokapeme olejem, opepříme, osolíme a dáme péct do trouby na 8 minut při teplotě 180 °C. Mezitím si připravíme bylinkový olej: do olivového oleje přidáme kopr, petrželku a vinný ocet a vše důkladně rozmixujeme. Cuketu a lilek nakrájíme, orestujeme na pánvi na oleji, přidáme tymián, sůl a pepř. Upečenou rybu nakrájíme na filety, pokapeme bylinkovým olejem a osolíme. Podáváme s restovanou zeleninou i upečenými rajčaty.

Slavík nikdy neopomene pochválit svou manželku Ivanu, s níž se oženil před devíti lety v Las Vegas. Je prý vynikající kuchařka, za její majstrštyk Gott považuje maďarský guláš, který je ale potřeba nechat pěkně uležet.


Maďarský guláš

POTŘEBUJETE:

  • 600 g hovězí kližky
  •  2 lžíce sádla
  • 200 g cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 2 pálivé papričky
  • 500 ml masového vývaru
  • 1 lžíci sušené majoránky

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém sádle osmahneme v kastrole cibuli dorůžova, přidáme maso a ze všech stran jej opečeme. Dusíme ve vlastní šťávě, až se vydusí. Přisypeme mletou papriku, necháme ji vzpěnit a ihned podlijeme horkým vývarem, aby bylo maso potopené maximálně do dvou třetin. Přidáme utřený česnek a dále dusíme pod poklicí. K poloměkkému masu přidáme nakrájené papriky, papričky bez semínek a vaříme, až je vše měkké. Podle potřeb y podlijeme, nebo naopak necháme odpařit. Guláš nezahušťujeme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.  Podáváme s pečivem, nebo houskovým knedlíkem.

Další klasikou, na kterou Karel Gott nedá dopustit, je poctivá svíčková. Tento recept takový opravdu je – na přípravu si vyhraďte dva nebo tři dny.


Svíčková na smetaně

POTŘBUJETE:

  • 800 g hovězího masa (svíčková, roštěnec nebo loupaná plec)
  • 50 g špeku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíci octa
  • šťávu z 1 citronu
  • 2 větší mrkve
  • 1 petržel
  • ½ celeru
  • 1 větší cibuli
  • 200 g másla
  • 10 kuliček celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce nakládaných brusinek
  • 2 – 3 lžíce jablečného octa
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • hladkou mouku na zahuštění


Maso prošpikujeme klíny špeku, osolíme, opepříme. Dáme do mísy, zastříkneme octem a citronovou šťávou a polijeme rozpuštěným máslem. Nastrouháme nahrubo zeleninu, pokrájíme cibuli, promícháme s kořením a zasypeme maso. Necháme přes noc v chladu odležet. V jiném pekáči necháme na oleji s máslem zkaramelizovat cukr, přidáme do ní zeleninu, zalijeme jablečným octem, přidáme hořčici a brusinky a podlijeme trochou vody. Vrátíme maso. Pečeme ve vyhřáté troubě 120° C 6 až 8 hodin pod pokličkou, kterou odklopíme jen v nejnutnějších případech. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření. Zeleninu se šťávou rozmixujeme a zahustíme smetanou s rozmíchanou lžičkou hladké mouky a provaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, okyselíme citronovou šťávou, octem nebo přisladíme.
Upečené maso necháme chvíli odležet, pak ho nakrájíme na porce a vložíme do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Karel Gott se rozhodně nezříká masa, miluje například zabijačkové dobroty, jako jsou jitrnice, prejt či ovar.


Domácí prejt

POTŘEBUJETE:

  • 1 vepřové koleno
  • 500 g vepřového bůčku
  • 1 vepřová játra
  • 5 žemlí
  • masový vývar
  • 4 stroužky česneku
  • majoránku
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl
  • sádlo

Vepřové koleno uvaříme, nakrájíme nahrubo společně s bůčkem a vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme vývarem z masa a necháme nasáknout. K masu přidáme vymačkané žemle, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí. Dobře promícháme, vložíme do vymazaného pekáče sádlem a pečeme při 120 °C asi hodinu a půl. Nakonec teplotu zvýšíme, aby se vytvořila křupavá zlatá kůrčička. Podáváme s kysaným zelím a chlebem nebo brambory.

Když si chce ale Mistr opravdu pochutnat, zvolí jehněčí maso, které považuje za nejlepší.

Jehněčí na tymiánu a víně

POTŘEBUJETE:

  • 2 kg jehněčí kýty
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 kg cibule
  • 1 svazek tymiánu
  • 300 ml červeného vína
  • olivový olej
  • Na náplň:
  • 1 lžíci másla
  • 1svazek sladkolisté petrželky
  • 1 svazek tymiánu


Z tymiánu a petrželky otrháme lístky, nasekáme najemno a promícháme s olejem, změklým máslem a prolisovaným česnekem. Přidáme sůl a pastu vetřeme dovnitř očištěné a vykostěné jehněčí kýty. Maso osolíme a opepříme. V nádobě, kterou lze pak dát do trouby, nalijeme 3 lžíce oleje, rozehřejeme ho a maso na něm necháme zatáhnout. Vyjmeme, do výpeku dáme na kolečka nakrájenou cibuli a 10 minut opékáme doměkka. Přidáme tymián, sůl, mletý pepř a pak na cibuli dáme maso. Přilijeme víno, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 2 – 3 hodiny. Po vyjmutí z trouby necháme maso odpočinout.  

Další zpěvákovou oblíbenou klasikou je řízek. Když si ho chce ale zpěvák dát, volí tradiční vídeňský recept, který se připravuje z telecího masa.  


Vídeňský řízek

POTŘEBUJETE:

  • 600 g telecí kýty
  • hladkou mouku
  • 2 vejce
  • strouhanku
  • přepuštěné máslo
  • sůl
  • 1 citron


Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme, aby se řízek při smažení nekroutil. Osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance. Přepuštěné máslo rozehřejeme v pánvi a řízek v něm z obou stran pozvolna smažíme dozlatova – asi 3 minuty z každé strany. Hotový odkládáme na papírovou utěrku, abychom z něj odsáli přebytečný tuk. Podáváme s citronem a lehkým bramborovým salátem či bramborovou kaší.

A nakonec kachna. Jednou s ní měl Slavík nepříjemnou zkušenost. „Sešli jsme se s dcerami na oslavě narozenin, objednali si kachnu a čekali. Hodinu, dvě a pořád nic. Ono se jim s tou kachnou něco neblahého přihodilo, takže jeli shánět novou. Přivezli ji zmrazenou, na stole pak nepoživatelnou,“ přiznal.

Kachna na medu se sezamem

POTŘEBUJETE:

  • 1 kachnu (cca 2 kg)
  • 2 lžičky hrubé mořské soli
  • mletý pepř
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžičky sezamu
  • Na omáčku:
  • 125 ml červeného vína
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • máslo


Troubu předehřejeme na 160 °C. Kachnu omyjeme, osušíme a prsa několikrát nařízneme nožem. Pak maso dobře osolíme a opepříme, položíme na mřížku do pekáče a pečeme hodinu a půl. Kachnu vyjmeme, slijeme vypečený tuk a kachnu vrátíme do pekáče. Polijeme ji 3 lžícemi medu a pečeme další hodinu. Přeléváme výpekem a na konci pečení posypeme sezamem. Hotovou kachnu necháme odpočinout a pak ji polijeme zbylým medem. Výpek trochu slijeme, zbytek dáme na sporák a necháme med zkaramelizovat, přilijeme víno, svaříme ho na třetinu, pak přidáme vývar a povaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Dochutíme ji solí a pepřem, zjemníme oříškem másla.

Karel Gott je milovníkem asijské kuchyně. Do Asie pravidelně létá na dovolenou s rodinou. Na Srí Lance si oblíbil zdejší kari.


Srílanské kuřecí kari

POTŘEBUJETE:

  • 750 g kuřecí prsou
  • 1 velkou cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 3 cm kořene zázvoru
  • 1 citron
  • 1 limetu
  • 2 lžičky koření Garam Masala
  • 5 tobolky kardamomu
  • 4 hřebíčky
  • mořskou sůl
  • 4 lžíce žluté kari pasty
  • olej
  • ½ plechovky kokosového mléka
  • 4 lžíce smetany na vaření


Maso nakrájíme na větší kostky a dáme do mísy. Smícháme s najemno nakrájenou cibulí a česnekem, strouhaným zázvorem, kořením Garam Masala a celým hřebíčkem. Kardamom roztlučeme a přidáme i se slupkou, osolíme dle chuti. Vmícháme kari pastu a vymačkanou šťávu z citronu a limetky. Necháme odležet v chladu, pak zprudka osmažíme na hluboké pánvi s olejem a zalijeme polovinou kokosového mléka. Na zjemnění přidáme smetanu a prohřejeme. Podáváme s rýží.

I když má rád maso, Mistr se neodříká ani vegetariánských jídel. Zamiloval si ta z indické kuchyně.

Zelí s bramborami

POTŘEBUJETE:

  • 450 g hlávkového zelí
  • 2 hřebíčky
  • 2 tobolky kardamonu
  • 1 kousek skořice
  • 4 lžíci ghí nebo rostlinného oleje
  • 4 brambory
  • 1 lžíci strouhaného zázvoru
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 1 lžičku kurkumy
  • 4 rajčata
  • 1 ½  lžičky soli
  • ½ lžičky cukru


Zelí omyjeme, nakrouháme a necháme oschnout. V kastrolu rozehřejeme 3 lžíce ghí (přepuštěné máslo) nebo oleje. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a za stálého míchání je osmažíme do světlehněda. Vyjmeme a dáme stranou. Do hrnce přilijeme zbylé chí (olej), osmahneme na něm zázvor, přidáme kajenský pepř a kurkumu, restujeme ještě několik vteřin a přidáme nakrájené zelí. Za stálého míchání restujeme 3 až 4 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, vrátíme brambory, osolíme, ocukrujeme a podlijeme 150 ml vody. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni doměkka. V hmoždíři roztlučeme hřebíček, kardamom a skořici a voňavou směs do jídla před podáváním vmícháme.

Na čínu Karel Gott chodíval do vyhlášené restaurace v pražské Vodičkově ulici. Jak prozradil šéfkuchař Vladimír Smutný, který tam vařil a nyní má restauraci U koruny v Hostivici, Mistr si vždy dlouho prohlížel jídelní lístek, a pak si stejně dal vepřové šuei ču žou nebo kuře kung pao.    


Kung pao

POTŘEBUJETE:

  • ½ kspórek
  • cukr
  • 1 lžíci dezertního vína
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžíci solamylu
  • sůl
  • 1 vejce
  • 150 g kuřecího masa
  • 2 chilli papričky
  • 3 lžíce oleje
  • 50 g burských oříšků


Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme, osolíme a promícháme s rozšlehaným vejcem se solamylem. Necháme odležet. Pak ho minutu restujeme na rozpáleném oleji, přidáme na kolečka nakrájený pórek a přidáme drcené chilli papričky a buráky. Zamícháme a přelijeme zálivkou z vína, sójové omáčky a trošky cukru. Necháme prohřát a podáváme s rýží.

 A počtvrté Asie a s ní japonská kuchyně. Slavík si s oblibou pochutnává na suši, nejraději má to s mořskými plody.

Suši s krevetami

POTŘEBUJETE:

  • 400 g suši rýže
  • 80 ml rýžového octa
  • 2 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 arch řasy nori
  • 400 g krevet
  • wasabi

Nejprve uvaříme rýži – několikrát ji propláchneme v sítku pod proudem studené vody, až bude odtékat čirá. Pak nasypeme rýži do hrnce, zalijeme ji 750 ml vody a přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme 10 minut, pak necháme dalších 10 minut stát. Smícháme rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo. Směs přilijeme k rýži, opatrně promícháme a rýži necháme zcela zchladnout. Na desku rozvineme rýžovou podložku, na kterou položíme mořskou řasu hrubým povrchem vzhůru. Na řasu rovnoměrně rozložíme slabší vrstvu rýže. Prsty vytvoříme v rýži rýhu pro náplň, lehce potřeme wasabi a položíme krevety. Pomocí podložky utvoříme váleček, který pevně stiskneme. Hotové suši vybalíme a na koncích dobře stiskneme. Ostrým nožem nakrájíme na stejnoměrné rolky.

Jako většina mužů je i Karel Gott milovníkem sladkého. Rád snídá sladké, miluje českou klasiku i zahraniční dobrůtky.


Citronová bábovka s mákem

POTŘEBUJETE:

  • 250 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 1 citron
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 280 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 4 lžíce máku
  • tuk a mouku na těsto

Změklé máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do husté pěny. Postupně přidáme vejce, citronovou šťávu a kůru. Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, špetku soli a mák, promícháme a vše vmícháme do těsta. To nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Bábovku necháme vychladnout a můžeme ji ještě polít citronovou polevou, kterou připravíme z 200 gramů moučkového cukru a citronové šťávy z 1 citronu.

Borůvkové knedlíky

POTŘEBUJETE:

  • 10 g droždí
  • 190 ml mléka
  • 2 lžičky cukru
  • 300 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 lžičku rozpuštěného másla
  • 1 žloutek
  • 400 g borůvek
  • Na ozdobu:
  • rozpuštěné máslo
  • cukr
  • tvrdý tvaroh


Rozdrobené droždí zalijeme v misce trochou vlažného mléka. Přidáme cukr a hrst mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku smíchejte se špetkou soli, spolu se zbylým mlékem, lžičkou rozpuštěného másla, žloutkem a kváskem vypracujeme tuhé těsto, které necháme kynout v teple, až se zdvojnásobí objem. Těsto pak rozdělíme na čtverce a balíme do nich omyté a okapané borůvky. Knedlíky necháme ještě chvíli kynout a pak je vaříme ve vodě 6 až 8 minut. Podáváme přelité máslem a posypané cukrem a strouhaným tvarohem.


Ovesná kaše s medem

POTŘEBUJETE:

  • 200 ml mandlového mléka
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 lžíci medu
  • mletou skořici
  • ovoce


V kastrůlku přivedeme k varu mandlový nápoj smíchaný s ovesnými vločkami a třtinovým cukrem. Za stálého míchání povaříme 8 minut, až kaše zhoustne. Pak polijeme medem, ochutíme mletou skořicí a zdobíme ovocem.   

Tiramisu

POTŘEBUJETE:

  • 500 g mascarpone
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 200 g cukrářských piškotů
  • 200 ml silné kávy
  • 100 ml mandlového likéru (nejlépe Amaretto)
  • kakao


Mascarpone vyšleháme s oběma cukry a žloutky spojíme do hladkého krému. Silnou kávu (espreso) promícháme s likérem (nejlépe Amaretto) a namáčíme do ní cukrářské piškoty tak, aby byly navlhčené. Piškoty vkládáme na dno skleněné misky. Na ně dáme vrstvu krému, pak opět navlhčené piškoty a opět vrstvu krému. Opakujeme do vyčerpání surovin, nahoře musí být krém. Ten uhladíme a dezert dáme vychladit ideálně do druhého dne. Před podáváním tiramisu bohatě zasypeme kakaem holandského typu.

Na dovolené v Alpách si manželé Gottovi oblíbili skvělé salcburské noky, Ivana si dokonce přivezla recept. A když Rakousko, tak i recept na Sachr, který je také milovanou pochoutkou Karla Gotta. 

Salcburské noky

POTŘEBUJETE:

  • 5 bílků
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • strouhanou citronovou kůru
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce mléka
  • 1 vanilkový cukr


Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech do něj zašleháme 3 lžíce moučkového cukru. Poté přidáme citronovou kůru, mouku a žloutky a opatrně promícháme tak, aby byly ještě v hmotě patrné stopy žloutků.  Z těsta vytvoříme 3 – 4 noky pyramidovitého tvaru, které vložíme do předehřáté zapékací misky vymazané máslem. Pečeme asi 10 minut v troubě rozehřáté na 170 C°, v poslední třetině pečení do misky ze strany nalijeme mléko se zbylým moučkovým cukrem. Po vyjmutí z trouby poprášíme vanilkovým cukrem a ihned podáváme – pochoutka se musí jíst ještě horká, jinak nadýchané těsto spadne.

Sachrův dort

POTŘEBUJETE:

  • 210 g másla
  • 165 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 9 vajec
  • 195 g 70% hořké čokolády
  • 210 g hladké mouky
  • 165 g cukru
  • 400 g meruňkové zavařeniny
  • kvalitní čokoládovou polevu

Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme dřeň z vanilkového lusku a všleháme postupně žloutky. Vmícháme mouku a nad vodní lázní rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do čokoládové hmoty. Do dortové formy (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečicím papírem) těsto nalijeme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 ° a pečeme asi 45 minut (zkusíme špejlí). Korpus necháme vychladnout, podélně rozřízneme a slepíme zavařeninou, tou potřeme i povrch a strany. Necháme v chladu zaschnout a polijeme čokoládovou polevou.  

Více o Karlu Gottovi si přečtěte ZDE!



Přečtěte si
xcarodejka
2. 3. 2017 • 16:50

Ženu by bylo dobré si vybírat v převlečení, třeba v montérkách dělníka z fabriky. Měl by na to někdo odvahu a chtěl by seznat pravdu? Myslím, že kdyby to i bylo možné, tak by to Gott odmítl. Nejspíše by tušil, že by se na takový konkurz dostavily zcela neznámé tváře žen. Ne ty, co se koílem něho míhaly v době slávy. Teprve,když přijde nouze na kozáky, tak poznáváme "kdo je kdo".

aveneta
2. 3. 2017 • 15:01

gwertina... jo čeho je moc, toho uje příliš a ty přiblé pseudoaktivity viz. ložní prádlo či receptář je ubohost. Hlavně ho musí Ivana zakativizovat na onen sobotní premiantský ples. Prostě čert vzal normální život skoro 80 sátníka, ale peníze

qwertina
2. 3. 2017 • 11:44

aveneta

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.